Laval House – 01, Qc

Home / Portfolios / Laval House – 01, Qc

Project details

The house was designed to face south and offer occupants stunning views on Rivière-des-Prairies and on Montreal city. It consists of two main built volumes on a two levels split land. The street and the main entrance are at the highest level and the basement is facing the river at the lowest level of the land including a pool and a nice garden.

The first vertical volume includes a garage on the ground floor, upstairs bedrooms with a river-view living-room in cantilever stay above a basement workshop. The second horizontal volume includes entry, kitchen, dining room and bathroom on the ground floor. There is also a guest bedroom, a washroom and a mechanical/electrical rooms in the basement. The roof of the horizontal volume, includes a higher terrace overlooking the Rivière-des-Prairies and the south.

Many outdoor areas are arranged at different levels to allow occupants to enjoy the views and solar orientation.

The outer covering is made of black metal panels and wooden inserts.

Project: 1 family house
City: Laval, Qc
Area: 3 600 sqf approx.
Budget: 925 000$
Years: 2012-2014
Collaborators: Marco Joubert, architect.
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0